Blog

Najnovije vijesti i članci projekta Agroturizam Zadar.

30.11.2022

CUHaCHA ZADAR CookingFest promovira tradicijsku zadarsku kuhinju!

CUHaCHA Zadar CookingFest je festival tradicionalnih jela Zadarske županije, osmišljen s ciljem očuvanja i promicanja kulinarske baštine ovog kraja te stavljanja većeg naglaska na uključivanje tradicionalnih jela u lokalnu turističku ponudu.

31.10.2022

Mate Dušević: Podrška i rad obitelji ključ je svakog uspjeha!

Platforma Agroturizam Zadar donosi intervju s Mateom Duševićem, predstavnikom i nositeljem OPG-a Mate Dušević, što je njihov službeni naziv. Ovo je tek prvi intervju u nizu onih koji nas očekuju - budući da zadarski poljoprivrednici imaju što za reći!

27.09.2022

Otkrijte gastronomske ture po zadarskoj regiji koje uključuju i degustaciju maslinovog ulja

Ako ste se pitali kako možete uživati u domaćim maslinovim uljima zadarskog kraja, a pritom ih degustirati u kombinaciji s drugim proizvodima, te kao dio cjelovitog doživljaja - za vas imamo ovaj kratki vodič.

30.08.2022

Zadar Craft Beer Festival vraća se nakon dvije godine!

Zadar Craft Beer Festival vraća se nakon pune dvije godine, s ukupno 11 craft pivovara, nastupima tri DJ-a i odličnom atmosferom - kao nekad!

19.07.2022

Otkrijte sjajne degustacije vina i vinske ture u Zadru i regiji

Sa svojim slikovitim vidicima i vinogradima, zadarska regija ubrzano postaje popularno odredište ljubitelja vina. Visokokvalitetna vina proizvedena ovdje osvajaju nagrade iz cijele Hrvatske i svijeta (kao što je Decanter World Wine Awards) te privlače sve više turista zainteresiranih za degustaciju ovih ukusnih pića na svojim putovanjima u inozemstvo.

12.07.2022

Zadar Wine Garden je sada i službeno otvoren!

Zadar od danas i službeno ima novo mjesto za opuštanje i uživanje u blagodatima vina, domaćih proizvoda i ugodne atmosfere antičkog zadarskog Poluotoka.

30.06.2022

Vinari, maslinari i sirari Zadarske županije dobitnici su međunarodnih nagrada

Vinari, maslinari i sirari Zadarske županije u posljednje su vrijeme ostvarili zapažene rezultate na renomiranim međunarodnim natjecanjima, a tom je prigodom župan Božidar Longin za nagrađene priredio prijem u dvorištu Doma Zadarske županije.

02.06.2022

Dani Maraštine u Zadru - novi veliki događaj!

Dani Maraštine nova su velika manifestacija koja nas očekuje u Zadru!

01.06.2022

Redizajnirana platforma Agroturizam Zadar je tu!

Agroturizam Zadar projekt je koji sada u novom ruhu u svom digitalnom obliku oživljava mogućnost otkrivanja najboljeg što Zadarska županija nudi od doživljaja autohtone hrane i pića. Onoga što kroz cijelu godinu na stol stavljaju vrijedni ljudi zadarskog kraja - od vina i sira, do ulja, pršuta i drugih delicija. Eno-gastro doživljaj od polja do stola.