Dani Maraštine nova su velika manifestacija koja nas očekuje u Zadru!

U organizaciji Zadar Wine Festivala s ciljem promocije sorte maraštine, održava se od 2. do 4. lipnja.

Maraština je sorta koja već godinama dobiva veliku važnost u vinarstvu i vinogradarstvu u zadarskom kraju, a danas se može naći diljem Mediterana, od Italije do Grčke.

Događaj će uključivati ​​stručni panel, zabavni program i promotivne cijene vina maraštine u zadarskim restoranima. Počinje u četvrtak 2. lipnja od 18 sati u prostorijama Dvije palače tribinom na temu Maraštine u vinogradima, podrumima i ugostiteljstvu te njezinim potencijalima u budućnosti. Panel čine profesor dr. Edi Maletić, enolozi Janko Jovanov i Juraj Sladić te sommelier Josip Orišković. Posjetitelji će također imati priliku kušati tri različita stila maraštine.

U petak, 3. i subotu, 4. lipnja, na Trgu Šime Budinića od 18 do 23 sata održat će se prezentacijsko-prodajni i zabavni program. Za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

15 vinara iz Dalmacije predstavit će svoje maraštine, poznata i kao rukatac. Vinari će dodatno ponuditi još dva vina. Održat će se i glazbeni program – u petak će nastupiti ninska Klapa Kontura, a u subotu live bend.

U poznatim zadarskim restoranima gosti će od četvrtka do nedjelje imati priliku kušati razna vina maraštine po promotivnim cijenama. To su: 4 Kantuna, Bruschetta, Corte (Almayer), Dva ribara, Foša, Groppo, Hedonist, Kapric, Kaštel (Bastion), Kornat, Malo misto, Pašta & Svašta, Pet bunara, Providur, Skoblar.

Vidimo se u Zadru na Danima Maraštine!

  • zadar
  • maraština
  • put vina